Så får du din parfym att hålla längre: Experttips och råd

Att få din parfym att sitta hela dagen kan ibland kännas som en omöjlig uppgift. Du har säkert varit med om att doften du älskar bara dunstar bort innan dagen ens är över. Men hej, no worries! Vi har plockat fram våra bästa tips för att få din parfym att stanna kvar längre. Så nu kör vi!

Förvara din parfym smart

Att förvara parfymen rätt är A och O om du vill att den ska hålla i längden. Ställ inte din flaska i direkt sol eller i fuktiga utrymmen som badrummet. I stället, hitta en sval och torr plats där din parfym kan stå i lugn och ro, utan att kvaliteten påverkas.

Välj starkare doft

Doftkoncentrationen spelar en stor roll för hur länge en parfym sitter kvar. Eau de Parfum är starkare än Eau de Toilette tack vare mer parfymolja, så den håller längre på huden. Vill du ha en doft som verkligen stannar kvar? Testa en parfym eller Eau de Parfum.

Applicera parfymen rätt

Hur och var du sprayar på din parfym kan påverka hur länge den håller. Spraya inte ut parfymen i luften och gå igenom molnet. I stället, spraya direkt på huden, helst på pulspunkter som handleder, nacke och bakom öronen. De här ställena skapar värme, vilket hjälper till att sprida doften.

Spraya på nytt när det behövs

Även om du följer alla våra tips kanske du behöver spraya på mer parfym under dagen. Ha med dig en liten flaska eller en resestorlek så du kan fräscha upp doften när du känner för det.

Använd samma doftserie

För att boosta din parfym, testa att använda andra produkter från samma doftserie, som duschgel och body lotion. Att lägga på flera lager av samma doft kan få den att hålla längre.

Fukta huden

Doft sitter bättre på hud som är återfuktad. Så innan du sprayar på din parfym, se till att huden är fuktad. Använd gärna en oparfymerad lotion så att den inte krockar med din parfym.

Gnugga inte in parfymen

Ett vanligt misstag är att gnugga handlederna mot varandra efter att ha sprayat på parfym. Det kan faktiskt bryta ner parfymen och få den att dunsta snabbare. I stället, låt parfymen torka naturligt så får du ut mest av doften.

Summering

Att få din parfym att hålla längre handlar mycket om smart förvaring, att välja rätt doftstyrka och att applicera den på bästa sätt. Följer du de här tipsen kommer din doft att hänga kvar längre, och du kommer att känna dig pigg och fräsch hela dagen. Tänk på det, en god doft är en osynlig del av din personliga stil, och det är verkligen värt att investera lite tid för att få den att hålla.

Lycka till på din doftresa! Vi hoppas att dessa tips kommer att hjälpa dig att maxa din favoritdoft.

Vi ses snart igen med fler knep och tips!