En doftande upplevelse: Utforska världen av Eau de Cologne

Vad är Eau de Cologne?

Eau de Cologne, EdC, är parfymer som innehåller mindre parfymolja än EdT och EdP. Eau de Cologne består av ungefär 2-4 procent parfymolja vilket betyder att doften är mildare och inte lika intensiv. Den här sortens doft uppfanns i den tyska staden Köln och med tiden fick den namnet Eau de Cologne, som är en fransk fras som betyder "vatten från Köln".

Hur använder man Eau de Cologne?

Det första du ska tänka på är att hantera din parfym varsamt. Även fast den naturliga instinkten är att skaka parfymflaskan så ska du absolut inte göra det. Att skaka parfymen kan göra att det skapas luftbubblor som kan påverka parfymens integritet.

Ett vanligt misstag man ser är att man först sprayar parfym på handlederna och sedan gnuggar dem mot varandra. Detta är något du ska unvika eftersom friktionen som uppstår förstör doftkompositionen.

Det bästa sättet att använda Eau de Cologne är att applicera den på torr hud. Du vill applicera doften på uppvärmda områden på din kropp, som till exempel halsen, nacken, armvecket, bröstet och handlederna. Din kroppsvärme hjälper till att sprida doften och få doften att hålla längre. Eau de Cologne är en parfym som är till för att fräsch upp men den innehåller för lite parfymolja för att räcka en hel dag. EdC är en uppfriskande parfym som passar för alla sorters tillställningar. Är du en person som inte gillar att stå i centrum och dofta för kraftfullt så är det en Eau de Cologne du ska sikta in dig på.

Hur länge håller Eau de Cologne?

En Eau de Cologne innehåller ungefär 2-4 procent doftessens vilket gör att den håller sig på huden ungefär 2-4 timmar. Ett tips på att förlänga doftens livslängd kan vara att spraya några gånger på dina kläder eller i håret. För att förhindra fläckar eller skador på dina kläder, var noga med att inte spraya för nära materialet. Ett annat tips är att använda vaselin eller oparfymerad body lotion innan man applicerar parfymen som hjälper till att öka doftens livslängd.

Hur förvarar man Eau de Cologne?

Parfymer är i allmänhet inte märkta med utgångsdatum men du kan förlänga hållbarheten på din parfym genom att förvara den på rätt sätt. Här kommer några saker att tänka på när det kommer till förvaring av parfym:
  1. Förvara din parfym där den inte kan träffas av direkt solljus.
  2. Hitta en plats med en konstant temperatur. Extremt höga och extremt låga temperaturer kan påverka kvaliteten på din parfym.
  3. Undvik fuktiga områden. Fuktighet kan verkligen påverka kvaliteten på parfymen. Det är därför det i allmänhet är en dålig idé att förvara flaskor i badrummet. Välj ett område i ditt hem som inte utsätts för extrem luftfuktighet för att bevara kvaliteten på din parfym.
  4. En garderob är vanligtvis den perfekta platsen att förvara parfym på. En garderob får inget direkt solljus på sig och har i allmänhet en konstant temperatur. Försök att rensa ett utrymme i din garderob för att förvara dina parfymer på bästa sätt.