Bästa prisvänliga parfymerna 2022

En bild säger mer än tusen ord, men en doft har potential att skriva en hel bok. Måste det svida i plånboken för att äga en bra parfym? Nej. Att hitta din signaturdoft kan vara trevligt för både näsan och plånboken. Många har nog fördomen att lite billigare parfymer bara luktar sött och håller i 30 minuter. Men det stämmer inte. Det finns massor med härliga och goda parfymer som går att köpa till ett väldigt bra pris.

Oavsett om du letar efter en doft för de varma sommardagarna eller vill ha något mer mysigt när hösten och vintern närmar sig så är vi säkra på att det går att hitta en prisvänlig parfym som passar just dig!

I den här bloggen kommer vi på Beauté lista våra favoritparfymer som är prisvänliga.

Damparfymer:

 1. Calvin Klein – Euphoria Eau de Parfum

  Denna doft markerar sin närvaro tryggt med en rejäl dos av blom- och tränoter. En bukett av sofistikerade frukter och blommor, den är suggestiv och välkomnande och får personer runt dig att våga sig närmare. Det är en tung parfym som lämnar ett mystiskt frågetecken i spåren. Bär denna prisvänliga designerparfym när du behöver en snabb självsäkerhetsboost.

 2. Clinique – Happy Eau de Parfum

  Detta är en uppfriskande, lätt och citrusaktig prisvänlig doft som kan bäras året om men gör sig allra bäst varma sommardagar. Parfymen är ett upplyftande tillskott till din dag med en ljus och livlig edge. Happy lanserades år 1997 och innehåller noter av bergamott, orkidé och mysk.

 3. Vera Wang – Princess Eau de Toilette

  Detta är en rolig, lekfull och förtrollande doft. Det är en omisskännlig doft, som känns igen efter bara ett enda spray på ett sätt som påminner om ungdomen. Denna doft innehåller noter av aprikos, choklad och vanilj. Det här är en essens som har en flirtig och nyckfull karaktär med sin imponerande kombination av skira blomster och saftiga frukter.

Herrparfymer:

 1. Calvin Klein – CK Be Eau de Toilette

  Detta är en uppfriskande, blommig och träig doft som passar både kvinnor och män. Denna unisexdoft har en unik blandning av mysk, mandarin och sandelträ. Den lanserades av designhuset Calvin Klein år 1996. Färska och fruktiga toppnoter av ren lavendel och saftig mandarin ger dig en känsla av uppfriskande kraft från första doften, vilket leder till ett blommigt hjärta av frodig magnolia och uppfriskande freesia som virvlar runt dig när du rör dig under dagen. Lugnande träiga noter och mysk ger en härlig touch vid basen.

 2. Givenchy – Gentleman Cologne Eau de Toilette

  Detta är en träig och aromatisk klassiker för män. En doft som har en explosiv friskhet och som passar mannen som följer sina instinkter. Doften lanserades år 2019 och innehåller noter av citron, iris och mysk.

 3. Hugo Boss – Boss Orange Man Eau de Toilette

  Detta är en kraftfull doft som förkroppsligar en fri, optimistisk och glad ande hos en man. Den mannen är passionerad, avslappnad och spontan. Kompositionen är intensivt kryddig med toner av färskt äpple, vanilj och varm rökelse.