Bästa höstparfymerna 2022

Vad är egentligen en höstparfym och hur ska man veta vilken parfym man ska köpa?

Detta är knepiga frågor som vi ska försöka guida dig igenom. Till hösten vill man försöka hitta en doft som passar bra in mellan sommar- och vintersäsongen. En höstparfym för oss är en mysig, varm och mystisk parfym. En doft som varken är för lätt eller för tung utan som passar perfekt in däremellan.

Här nedan kommer en lista på 5 stycker damdofter och 5 stycken herrdofter som vi tycker att ni borde ta en närmare titt på den här hösten!

Topp 5 höstparfymer för henne:

 1. Opium Eau de Toilette från Yves Saint Laurent
  Detta är en orientalisk och kryddig doft. En feminin doft som med sin sensualitet kommer hjälpa dig att lysa under hösten. Doften lanserades år 2009 och innehåller noter av bergamott, nejlika och vanilj.
 2. Shalimar Eau de Cologne från Guerlain
  Detta är en orientalisk och träig doft som har blivit en av världens mest sålda parfymer. När du känner dess unika och förförande doft kommer du snabbt förstå varför. Doften lanserades år 1925 och innehåller noter av bergamott, jasmin och läderackord.
 3. Euphoria Intense Eau de Parfum från Calvin Klein
  Detta är en blomdoft som är elegant, exklusiv och intensiv som passar moderna kvinnor. Doften lanserades år 2021 och innehåller noter av svarta vinbär, orkidé och patchouli.
 4. Flowerbomb Eau de Parfum från Viktor & Rolf
  Denna orientaliska och blommiga doft är en explosiv bukett av fräscha och söta noter. Glamourös och sofistikerad som förför vid första andetaget. Doften lanserades år 2005 och innehåller noter av bergamott, jasmin och mysk.
 5. Lady Million Eau de Parfum från Paco Rabanne
  Detta är en blommig och fruktig doft som utstrålar karisma och sensualitet. En lekfull och förförisk doft som piggar upp din höst. Doften lanserades år 2010 och innehåller noter av citron, gardenia och ambra.

Topp 5 höstparfymer för honom:

 1. London for Men Eau de Toilette från Burberry
  Detta är en kryddig och aromatisk doft som har en unik touch tack vare dess lätt rökiga tobakskaraktär. Doften lanserades år 2006 och innehåller noter av lavendel, läderackord och tobak. Många säger att denna doft är en julparfym, vilket vi håller med om. Men med sina tobaks- och läderackord så tycker vi att den passar minst lika bra under hösten.
 2. Encre Noire A L'Extreme Eau de Parfum från Lalique
  Detta är en träig och aromatisk herrdoft som är en mer intensiv doft än originalet Encre Noir. Doften är varm, sensuell och sofistikerad vilket gör att den passar perfekt under hösten. Den lanserades år 2015 och innehåller noter av cypress, vetiver och patchouli.
 3. Mr Burberry Indigo Eau de Toilette från Burberry
  Detta är en träig och aromatisk doft. En lätt och behaglig doft för dig som inte vill ha för kraftfulla dofter under hösten. Doften lanserades år 2018 och innehåller noter av svarta vinbär, violblad och ekmossa.
 4. Bois de Yuzu Eau de Toilette från Karl Lagerfeld
  Detta är en aromatisk och kryddig parfym som har en naturlig och förtrollande doft. Maskulin och prisvärd parfym som är ett bra alternativ under hösten. Doften lanserades år 2018 och innehåller noter av yuzu, muskot och mossa.
 5. The One Grey Eau de Toilette från Dolce & Gabbana
  Detta är en träig och aromatisk doft. En doft som har en kryddig fräschhet med en öppning av kardemumma, inkapslad av lätt bittra toner av citrus och grapefrukt. Lanserades år 2018.